Facebook'ta nasıl doğrulanmış rozeti talep ederim?

Doğrulanmış rozeti Facebook'un bir Sayfa veya profilin tanınmış kişiyi veya markayı temsil eden gerçek varlık olduğunu onayladığı anlamına gelir.

Profilinizi veya Sayfanızı doğrulama

Doğrulanmış rozeti için başvuru gereklilikleri nelerdir?
Facebook Sayfalarını ve profillerini değerlendirirken, kamu yararına uygun olup olmadıklarını ve doğrulama kriterlerimizi karşılayıp karşılamadıklarını belirlemek için birkaç faktörü göz önünde bulundururuz.

Facebook'un hizmet koşullarına ve topluluk standartlarına uymaya ek olarak, Sayfa ve profillerin şu gereklilikleri karşılaması gerekir:

Özgün olmak: Gerçek bir kişiyi, tescilli bir işletmeyi veya kuruluşu temsil etmek.

Benzersiz olmak: Bu kişi veya işletmenin tek varlığı olmak. Bir kişi veya işletmenin sadece bir Sayfası veya profili doğrulanabilir; dile özel Sayfa ve profiller bu konuda istisnadır. Genel ilgi alanlarına yönelik Sayfa ve profilleri doğrulamayız (ör. Yavru Köpekler içeren mizahi görseller).

Eksiksiz olmak: Hakkında kısmına, Sayfa veya profil fotoğrafına ve en az bir gönderi dahil olmak üzere yakın zamanda gerçekleşen hareketlere sahip olmak.

Dikkate değer olmak: Tanınmış, sıkça aratılan bir kişi, marka veya kuruluşu temsil etmek. Birden fazla haber kaynağında öne çıkan Sayfa ve profilleri inceleriz ve ücretli ya da tanıtım amaçlı içerikleri inceleme kaynağı olarak kullanmayız.

Sayfanız veya profiliniz doğrulanmış rozeti kriterlerini karşılamıyorsa insanlara gerçek olduğunu bildirmenin başka yolları da vardır.
Örneğin; resmi bir internet sitesi, Instagram profili veya Twitter hesabından bir bağlantı kurabilirsiniz.