Google Ads Nedir ? - Google Reklam Ajansı

Google Ads Nedir?

Google Ads, Google'ın sunmuş olduğu bir reklamcılık hizmetidir. Bing Ads gibi, Google Ads ile reklam veren müşterilerimiz reklamları, aranan kelimeyle ilişkilendirilerek; Google arama sayfasında arama sonuçlarının en üstünde yer almaktadır. 2019'da Google AdWords 'ün ismi Google Ads olarak değiştirilmiştir.


Google Ads Nasıl Çalışır ?

Reklamlarınızı yayınlamasını istediği reklamı başlık, reklam metni, url girerek bir bütçe belirliyoruz. Reklamların gösterileceği ülke, bölge veya şehri seçebiliyorsunuz. Bunun dışında reklamların gösterileceği gün ve saat aralığını belirleyebileceği gibi ayrıca reklamların gösterileceği yaş, cinsiyet gibi demografik özellikleri de seçebilirsiniz. Reklamlar Google arama sonuçlarında, anahtar kelimeler ile ilişkilendirilerek reklam olarak gösteriliyor.


Google Ads Ücretlendirme Nasıl ?

Tıklama başına maliyet, dönüşüm başına gibi seçenekler ile reklam verilebilir. Google Reklam maliyeti; sizin verdiğiniz ücrete göre; sektöre, sayfa alaka puanına göre belirlenir. Reklamınız için bir bütçe belirlenir ve Google ödemesi yapılır.